Ziyaretçi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Aydınlatma Metni

Ziyaretçi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Aydınlatma Metni

TAV EGE TERMİNAL YATIRIM YAPIM VE İŞLETME ANONİM ŞİRKETİ

ZİYARETÇİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ AYDINLATMA METNİ

 

 

  1. VERİ SORUMLUSU  

 

Kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla TAV Ege Terminal Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

 

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenmesine ilişkin detaylı bilgilere, [www.adnanmenderesairport.com] internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan TAV Ege Terminal Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

 

  1. KİŞİSEL VERİLERİN HANGİ AMAÇLA İŞLENECEĞİ

 

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde, ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması veya takibi ve Şirket yerleşkeleri ve tesislerinin güvenliğinin temini amaçları başta olmak üzere,

 

  • Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki ve teknik güvenliğinin temini faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası

 

amaçlarıyla (“Amaçlar”) işlenebilecektir.

 

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILDIĞI TARAFLAR VE AKTARIM AMAÇLARI

 

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak Amaçlar’ın gerçekleştirilmesi doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında iş ortaklarımıza, Aéroports de Paris Grubu başta olmak üzere hissedarlarımıza, tedarikçilerimize, , kanunen yetkili kamu kurumlarına ve yetkili özel kişilere aktarılabilecektir.

 

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz Şirketimiz ile temas etmeniz halinde, Şirketimiz genel müdürlüğü kanalı vasıtasıyla fiziki ortamdan ve kapalı devre kayıt yapan güvenlik kameraları vasıtasıyla elektronik ortamdan toplanmaktadır.

 

Ayrıca, kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde düzenlenen hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve meşru menfaat hukuki sebeplerine dayalı olarak toplanmaktadır.

 

  1. KİŞİSEL VERİ SAHİBİ OLARAK KANUN’UN 11. MADDESİNDE SAYILAN HAKLARINIZ

 

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

 

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, [www.adnanmenderesairport.com] adresinden ulaşabileceğiniz TAV Ege Terminal Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

Covid19: Güvenli Seyahat

İlçe Sağlık Müdürlüklerinde saat 10.00- 12.00

Halk Sağlığı Başkanlığında 15.00-17.00

Hastanelerde mesai saatleri içerisinde

Adnan Menderes Havalimanında 24 saat

Ege ve 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastaneleri 10.00- 12.00

Konaklama tesislerinde – tesisten bilgi alınması gerekmektedir.

DİKKAT!

Havalimanı numune alım merkezi için ülkelerin numune süre koşulları göz önünde bulundurularak ve laboratuvar işlemleri için 24 saat önce başvuru yapılmalıdır.

Numune alınacak kişilerin yurtdışına çıkacağını belgelendirmeleri ve kimlikleri ile birlikte test bedelinin yatırıldığına dair makbuzu ibraz etmeleri gereklidir.

Test merkezlerinde alınan numuneler için 250 TL

Test sonucu Türkçe ve İngilizce olarak da e-nabız sisteminden online olarak görüntülenmektedir, elden verilmemektedir, internet üzerinden takip edilmelidir. TC vatandaşı yolcularımızın barkod numarası kimlik numaralarının son 4 hanesi, TC vatandaşı olmayan yolcularımızın ise pasaport numarasının son 4 hanesi sisteme girilerek sonuç görüntülenmektedir.

Sonuçlar E-Nabız uygulamasından bireysel olarak alınabilir.

Numune sonuçları e-imzalıdır. Ayrıca imza gerekmemektedir.

Test sonucu pozitif çıkan misafirlerin konakladıkları tesisin yönetimine, Havalimanında numune veren yolcuların danışma birimlerine hemen bilgi vermesi gerekmektedir.

Terminale girerken diğer insanlarla fiziksel mesafenizi koruyabilmeniz için yönlendirmeler hazırladık. Bu işaretlere uyarak güvenlik kontrolünden geçmenizi rica ederiz.

X-ray cihazlarını ve tepsilerimizi düzenli olarak dezenfekte ediyoruz.

Terminale girerken termal kamerayla uzaktan vücut sıcaklığınız kontrol edilecektir. Terminale girişte maskenizi takmış olmanız gerektiğini hatırlatırız.

Kendinizi ve diğerlerini korumak için, terminalde olduğunuz sürece maske takmak zorundasınız. Maske takmayan yolcularımız terminal binasına ve uçağa alınmayacaktır. Bu kurala uymayan yolcularımız cezai yaptırımla karşılaşabilir.

Havalimanına gelen toplu ulaşım araçlarında da maske kullanmalısınız.
 

İç hat uçuşlarınız için 2, dış hat uçuşlarınız için en az 3 saat öncesinde havalimanında olmanızı öneririz.

PCR Testi için ; Havalimanı numune alım merkezi için ülkelerin numune süre koşulları göz önünde bulundurularak ve laboratuvar işlemleri için 24 saat önce başvuru yapılmalıdır.

Havalimanımızda, çalışanlarımızı ve yolcularımızı koronavirüsten korumak için aldığımız önlemleri üç ana başlıkta toplayabiliriz:

Birincisi, yolcularımızın ve çalışanlarımızın havalimanımızdaki hareketlerini haritalayarak, bu sürecin her aşamasında diğer insanlarla fiziksel mesafeyi koruyacakları bir düzen hazırladık. İkincisi, havalimanımızdaki hijyen ve dezenfeksiyon uygulamalarını sıklaştırdık. Üçüncüsü, her adımı yolcularımızın ve çalışanlarımızın temasını en aza indirecek şekilde düzenledik.

Hayır, eskiden olduğu gibi uçuşunuza havalimanına geldiğinizde check-in yapabilirsiniz. Bununla birlikte, havalimanına gelmeden önce online check-in yapmanızı öneririz. Böylece daha hızlı ve güvenli bir şekilde bu işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.

Havacılık, sektörün küresel niteliğinden dolayı büyük ölçüde uluslararası alanda belirlenen kurallarla düzenlenir. Türkiye’deki havalimanlarında pandemiye karşı alınacak önlemler, bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi ” ile belirlendi. Havalimanımızda genelgede belirtilen önlemleri tam ve eksiksiz olarak geçirdik.

TAV Havalimanları olarak küresel ayak izimiz 30 ülkede 100 havalimanına ulaşıyor. Pandemiye karşı, yasal gerekliliklerin ötesine geçen tüm uygulamalarımızı deneyime dayanarak hazırladık. Çalışanlarımızın tamamı alınan önlemler ve yeni düzenlemelerle ilgili eğitimlerini tamamladı.

Yurtdışından gelen yolcularımızın terminale girişte vücut sıcaklıkları ölçülecek ve gerekli durumlarda yolcularımız sağlık birimlerine yönlendirilecektir.

Havalimanımıza gelişinizde de tüm süreçler diğer insanlarla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Bagaj konveyör bantları düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Ödemeler havalimanı test noktası veznesinde nakit veya kredi kartıyla yapılmaktadır.

Yeni bir düzenleme yapılana kadar, yolcularımız ve çalışanlarımız dışında terminale giriş mümkün olmayacaktır.

Yolcu karşılamak için havalimanınıza gelen misafirlerimizin otoparkı kullanmasını rica ederiz.

Havalimanımızdaki tüm yiyecek-içecek alanları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz. Yiyecek-içecek alanlarına maskesiz yolcularımız alınmayacaktır.

Yiyecek içecek alanlarımız, mutfaklarımız ve depolarımız düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Ödemelerinizde temassız yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Havalimanımızda tüm bekleme alanları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Uçağa biniş işlemi en arkadan başlayarak gerçekleştirilecektir. Lütfen sıranızı bekleyiniz.

Uçuş kartınız ve kimlik kontrolünüz, diğer insanlarla temas olmadan gerçekleşecek şekilde düzenlenmiştir.

Maske takmayan yolcular uçağa alınmayacaktır.

Havalimanımızdaki tüm özel yolcu salonları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Bu dönemde özel yolcu salonlarındaki hizmetlerin bir kısmı sunulamayabilir. Detaylı bilgi için: www.primeclass.com.tr

Terminalimizde bulunan ibadet alanları düzenli olarak dezenfekte edilmektedir ve diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Duty-free mağazalarımız diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Mağazalarımıza maskesiz yolcularımız alınmayacak.

Mağaza ve depolarımız düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Ödemelerinizde temassız yöntemleri tercih edebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Devlet hastaneleri
Halk Sağlığı Başkanlığı 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Balçova İlçe Sağlık Müdürlüğü
Bayraklı İlçe Sağlık Müdürlüğü Bergama İlçe Sağlık Müdürlüğü
Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü Buca İlçe Sağlık Müdürlüğü
Menemen İlçe Sağlık Müdürlüğü Karabağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü
Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü
Ödemiş İlçe Sağlık Müdürlüğü Torbalı İlçe Sağlık Müdürlüğü
Urla İlçe Sağlık Müdürlüğü Çiğli İlçe Sağlık Müdürlüğü
Konaklama tesisleri* Özel Ege Şehir Hastanesi
İEU Özel Medical Park Hastanesi Özel Egepol Cerrahi Hastanesi
Özel Tınaztepe Hastanesi Özel Biolab Tıbbi Mikrobiyoloji ve Biyokimya Laboratuvarı
Özel Talatpaşa Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı Bayraklı Şubesi İzmir Ege Laboratuvarı
Yaşam Sağlık Tıp Merkezi Özel Ekoglobal Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı
İzmir Özel Can Hastanesi Özel Medifema Hastanesi
İzmir Özel Su Hastanesi Özel Ege İnci Cerrahi Tıp Mer
Özel Kent Hastanesi Merkezi Laboratuvarı Özel Medicana International İzmir Hastanesi
Özel Sağlık Hastanesi Özel Erbayraktar Tıbbi Merkezi Laboratuvarı
Özel Batı Anadolu Central Hospital Hastanesi Özel Park Tıp Merkezi

*Yalnızca tesiste konaklayan misafirlere yöneliktir. Numune alımı yapılan konaklama tesisleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden ve tesisten öğrenilebilir.