Müşteri Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Aydınlatma Metni

Müşteri Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Aydınlatma Metni

TAV EGE TERMİNAL YATIRIM YAPIM VE İŞLETME ANONİM ŞİRKETİ MÜŞTERİ KİŞİSEL VERİLERİNİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ AYDINLATMA METNİ

  1. VERİ SORUMLUSU

Kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla TAV Ege Terminal Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

 

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenmesine ilişkin konusunda detaylı bilgilere, [www.adnanmenderesairport.com] internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan TAV Ege Terminal Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz.

 

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde başta müşteri ilişkilerinin yönetimi, müşterilerimizle akdedilmiş olan ticari alanların tahsisine ilişkin sözleşmelerinin kurulması  ve ifası, ödeme ve tahsilat işlemlerinin gerçekleştirilmesi, finansal risklerin takibi ve bu kapsamda gerekli mali analiz çalışmalarının yürütülmesi, talep ve şikayetlerinizin sonuçlandırılması, sözleşme süreçlerinin ve davaların takibi, resmi kurum veya kuruluşlara bilgi verilmesi veya taleplerinin yerine getirilmesi, finans ve muhasebe operasyonlarının yürütülmesi, bilgi güvenliğine yönelik operasyonların ve bilgi teknolojileri altyapısının oluşturulması ve yönetimi, Şirketimiz tarafından işletilmekte olan yerleşkelerin fiziksel ve hukuki güvenliğinin sağlanması, hukuki, sözleşmesel ya da tabi olduğumuz iç ve dış prosedürlere ilişkin yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, iç kontrol, denetim ile Şirket içi ve dışı raporlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, terminal dahilinde meydana gelen olayların kayıtlanması ve yönetimi, sivil havacılık süreçlerine ilişkin operasyonların yönetimi, otopark ve vale hizmetlerinin sunulması ve bu kapsamda abonelik işlemlerinin gerçekleştirilmesi, acil durum ve olay yönetimi, genel havacılık, hukuken bağlayıcılığı olan ve yetkili resmi veya özel kurumlardan gelen taleplerin yanıtlandırılması, sunulan ürün ve hizmetlere yönelik değerlendirme, performans ölçümü ve analizlerin gerçekleştirilmesi amacıyla istatistiki ve benzeri çalışmaların yürütülmesi, çalışanlarımızın iş faaliyetlerinin yürütülmesi, etkinlik organizasyonu ve müşteri ilişkileri yönetimi, kurumsal iletişim ve açık rızanızın bulunması halinde  etkinlik veya tanıtım süreçlerinin, kampanya ve yarışma faaliyetlerinin tasarlanması, kişiye özel pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, itibar yönetimine ve müşteri memnuniyeti veya tecrübesine yönelik aktivitelerin yürütülmesi ile dijital veya diğer mecralarda müşteri kazanım ve mevcut müşterilerde değer yaratımına yönelik aktivitelerin kurgulanması, tasarlanması ve pazarlama odaklı veri analitiği faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları başta olmak üzere aşağıda belirtilen amaçlar (“Amaçlar”) için işlenebilecektir:

  • Şirketimiz tarafından yürütülen ticari ve/veya operasyonel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi,
  • Şirket tarafından ve/veya Şirketimiz nam ve hesabına sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve/veya icrası,
  • Şirketimiz tarafından ve/veya Şirketimiz nam ve hesabına sunulan ürün ve/veya hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi,
  • Şirketimizin ve Şirketimizleilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki ve teknik güvenliğinin temini faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası  

amaçlarıyla (“Amaçlar”) işlenebilecektir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILDIĞI TARAFLAR VE AKTARIM AMAÇLARI

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak Amaçlar’ın gerçekleştirilmesi doğrultusunda; [www.adnanmenderesairport.com] adresinde listelenen grup şirketlerimiz başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında iş ortaklarımıza, Aéroports de Paris Grubu başta olmak üzere hissedarlarımıza,  tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve yetkili özel kişilere aktarılabilecektir.

 

  1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz Şirketimiz ile temas etmeniz halinde, Şirketimizin genel müdürlüğü, kartvizitler, açık internet kaynakları, matbu ve çevrimiçi formlar, faks, posta, e-posta, telefon, iletişim merkezi, internet sitesi ve kurumsal sosyal medya kanalları vasıtasıyla elektronik ve/veya fiziki ortamdan toplanmaktadır.

 

Ayrıca, kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde düzenlenen hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi, sözleşmenin kurulması ve ifası, meşru menfaat, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması ve bulunması halinde açık rızanızın alınması hukuki sebeplerine dayalı olarak toplanmaktadır.

 

  1. KİŞİSEL VERİ SAHİBİ OLARAK KANUN’UN 11. MADDESİNDE SAYILAN HAKLARINIZ

Kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

 

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınızı, [www.adnanmenderesairport.com] adresinden ulaşabileceğiniz TAV Ege Terminal Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi Veri Sahibi Başvuru Formu’nu doldurarak Şirketimize iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

 

 

TAV EGE TERMİNAL YATIRIM YAPIM VE İŞLETME ANONİM ŞİRKETİ

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ MÜŞTERİ AÇIK RIZA METNİ

 

TAV Ege Terminal Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi Müşteri Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Aydınlatma Metni’nde belirtilen kapsamda kişisel verilerimin  işlenmesini ve bu amaçlarla  Şirketinizin yurt içindeki ve  yurt dışındaki iş ortaklarına, grup şirketlerinize, Aéroports de Paris Grubu başta olmak üzere hissedarlarınıza, tedarikçilerinize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere aktarılmasını kabul ediyorum.

 

 

Ad

:

 

 

Soyad

:

 

 

Tarih

:

 

 

İmza

:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELEKTRONİK TİCARİ İLETİ ONAYI

 

Şirket tarafından kişisel verilerimin [aşağıda / yukarıda] belirtilen iletişim bilgilerime tanıtım, teklif, promosyon, anket, etkinlik gibi her türlü doğrudan ve dolaylı pazarlama faaliyetleri kapsamında ticari elektronik ileti gönderilmesini ve ticari ileti gönderiminin sağlanması için Şirketinizin hizmet aldığı tedarikçilerle paylaşılmasını kabul ediyorum.
 

Ad

:

 

Soyad

:

 

Cep Telefonu No.

:

 

E-posta

:

 

Tarih

:

 

İmza

:

 

 

 

 

Covid19: Güvenli Seyahat

İlçe Sağlık Müdürlüklerinde saat 10.00- 12.00

Halk Sağlığı Başkanlığında 15.00-17.00

Hastanelerde mesai saatleri içerisinde

Adnan Menderes Havalimanında 24 saat

Ege ve 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastaneleri 10.00- 12.00

Konaklama tesislerinde – tesisten bilgi alınması gerekmektedir.

DİKKAT!

Havalimanı numune alım merkezi için ülkelerin numune süre koşulları göz önünde bulundurularak ve laboratuvar işlemleri için 24 saat önce başvuru yapılmalıdır.

Numune alınacak kişilerin yurtdışına çıkacağını belgelendirmeleri ve kimlikleri ile birlikte test bedelinin yatırıldığına dair makbuzu ibraz etmeleri gereklidir.

Test merkezlerinde alınan numuneler için 250 TL

Test sonucu Türkçe ve İngilizce olarak da e-nabız sisteminden online olarak görüntülenmektedir, elden verilmemektedir, internet üzerinden takip edilmelidir. TC vatandaşı yolcularımızın barkod numarası kimlik numaralarının son 4 hanesi, TC vatandaşı olmayan yolcularımızın ise pasaport numarasının son 4 hanesi sisteme girilerek sonuç görüntülenmektedir.

Sonuçlar E-Nabız uygulamasından bireysel olarak alınabilir.

Numune sonuçları e-imzalıdır. Ayrıca imza gerekmemektedir.

Test sonucu pozitif çıkan misafirlerin konakladıkları tesisin yönetimine, Havalimanında numune veren yolcuların danışma birimlerine hemen bilgi vermesi gerekmektedir.

Terminale girerken diğer insanlarla fiziksel mesafenizi koruyabilmeniz için yönlendirmeler hazırladık. Bu işaretlere uyarak güvenlik kontrolünden geçmenizi rica ederiz.

X-ray cihazlarını ve tepsilerimizi düzenli olarak dezenfekte ediyoruz.

Terminale girerken termal kamerayla uzaktan vücut sıcaklığınız kontrol edilecektir. Terminale girişte maskenizi takmış olmanız gerektiğini hatırlatırız.

Kendinizi ve diğerlerini korumak için, terminalde olduğunuz sürece maske takmak zorundasınız. Maske takmayan yolcularımız terminal binasına ve uçağa alınmayacaktır. Bu kurala uymayan yolcularımız cezai yaptırımla karşılaşabilir.

Havalimanına gelen toplu ulaşım araçlarında da maske kullanmalısınız.
 

İç hat uçuşlarınız için 2, dış hat uçuşlarınız için en az 3 saat öncesinde havalimanında olmanızı öneririz.

PCR Testi için ; Havalimanı numune alım merkezi için ülkelerin numune süre koşulları göz önünde bulundurularak ve laboratuvar işlemleri için 24 saat önce başvuru yapılmalıdır.

Havalimanımızda, çalışanlarımızı ve yolcularımızı koronavirüsten korumak için aldığımız önlemleri üç ana başlıkta toplayabiliriz:

Birincisi, yolcularımızın ve çalışanlarımızın havalimanımızdaki hareketlerini haritalayarak, bu sürecin her aşamasında diğer insanlarla fiziksel mesafeyi koruyacakları bir düzen hazırladık. İkincisi, havalimanımızdaki hijyen ve dezenfeksiyon uygulamalarını sıklaştırdık. Üçüncüsü, her adımı yolcularımızın ve çalışanlarımızın temasını en aza indirecek şekilde düzenledik.

Hayır, eskiden olduğu gibi uçuşunuza havalimanına geldiğinizde check-in yapabilirsiniz. Bununla birlikte, havalimanına gelmeden önce online check-in yapmanızı öneririz. Böylece daha hızlı ve güvenli bir şekilde bu işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.

Havacılık, sektörün küresel niteliğinden dolayı büyük ölçüde uluslararası alanda belirlenen kurallarla düzenlenir. Türkiye’deki havalimanlarında pandemiye karşı alınacak önlemler, bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi ” ile belirlendi. Havalimanımızda genelgede belirtilen önlemleri tam ve eksiksiz olarak geçirdik.

TAV Havalimanları olarak küresel ayak izimiz 30 ülkede 100 havalimanına ulaşıyor. Pandemiye karşı, yasal gerekliliklerin ötesine geçen tüm uygulamalarımızı deneyime dayanarak hazırladık. Çalışanlarımızın tamamı alınan önlemler ve yeni düzenlemelerle ilgili eğitimlerini tamamladı.

Yurtdışından gelen yolcularımızın terminale girişte vücut sıcaklıkları ölçülecek ve gerekli durumlarda yolcularımız sağlık birimlerine yönlendirilecektir.

Havalimanımıza gelişinizde de tüm süreçler diğer insanlarla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Bagaj konveyör bantları düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Ödemeler havalimanı test noktası veznesinde nakit veya kredi kartıyla yapılmaktadır.

Yeni bir düzenleme yapılana kadar, yolcularımız ve çalışanlarımız dışında terminale giriş mümkün olmayacaktır.

Yolcu karşılamak için havalimanınıza gelen misafirlerimizin otoparkı kullanmasını rica ederiz.

Havalimanımızdaki tüm yiyecek-içecek alanları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz. Yiyecek-içecek alanlarına maskesiz yolcularımız alınmayacaktır.

Yiyecek içecek alanlarımız, mutfaklarımız ve depolarımız düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Ödemelerinizde temassız yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Havalimanımızda tüm bekleme alanları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Uçağa biniş işlemi en arkadan başlayarak gerçekleştirilecektir. Lütfen sıranızı bekleyiniz.

Uçuş kartınız ve kimlik kontrolünüz, diğer insanlarla temas olmadan gerçekleşecek şekilde düzenlenmiştir.

Maske takmayan yolcular uçağa alınmayacaktır.

Havalimanımızdaki tüm özel yolcu salonları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Bu dönemde özel yolcu salonlarındaki hizmetlerin bir kısmı sunulamayabilir. Detaylı bilgi için: www.primeclass.com.tr

Terminalimizde bulunan ibadet alanları düzenli olarak dezenfekte edilmektedir ve diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Duty-free mağazalarımız diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Mağazalarımıza maskesiz yolcularımız alınmayacak.

Mağaza ve depolarımız düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Ödemelerinizde temassız yöntemleri tercih edebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Devlet hastaneleri
Halk Sağlığı Başkanlığı 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Balçova İlçe Sağlık Müdürlüğü
Bayraklı İlçe Sağlık Müdürlüğü Bergama İlçe Sağlık Müdürlüğü
Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü Buca İlçe Sağlık Müdürlüğü
Menemen İlçe Sağlık Müdürlüğü Karabağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü
Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü
Ödemiş İlçe Sağlık Müdürlüğü Torbalı İlçe Sağlık Müdürlüğü
Urla İlçe Sağlık Müdürlüğü Çiğli İlçe Sağlık Müdürlüğü
Konaklama tesisleri* Özel Ege Şehir Hastanesi
İEU Özel Medical Park Hastanesi Özel Egepol Cerrahi Hastanesi
Özel Tınaztepe Hastanesi Özel Biolab Tıbbi Mikrobiyoloji ve Biyokimya Laboratuvarı
Özel Talatpaşa Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı Bayraklı Şubesi İzmir Ege Laboratuvarı
Yaşam Sağlık Tıp Merkezi Özel Ekoglobal Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı
İzmir Özel Can Hastanesi Özel Medifema Hastanesi
İzmir Özel Su Hastanesi Özel Ege İnci Cerrahi Tıp Mer
Özel Kent Hastanesi Merkezi Laboratuvarı Özel Medicana International İzmir Hastanesi
Özel Sağlık Hastanesi Özel Erbayraktar Tıbbi Merkezi Laboratuvarı
Özel Batı Anadolu Central Hospital Hastanesi Özel Park Tıp Merkezi

*Yalnızca tesiste konaklayan misafirlere yöneliktir. Numune alımı yapılan konaklama tesisleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden ve tesisten öğrenilebilir.