Çerez Aydınlatma Metni

Çerez Aydınlatma Metni

Çerez (Cookie) Kullanımı Pop-Up/Banner Metni

 

 

İnternet sitemizin işletimi sırasında çerez ve benzeri teknolojiler kullanılmaktadır. Bazı çerezlerin kullanılması bu internet sitesinin size sunulması için teknik olarak zorunludur. Diğer bazı çerezlerin kullanımı ise internet sitesi kullanımının analiz edilmesini, sosyal medya özellikleri sunulmasını ve site deneyiminiz bakımından reklam ve içeriklerin kişiselleştirilmesini sağlamaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için <Çerez Aydınlatma Metni>’ni incelemenizi rica ederiz.

 

 

 

Çerezleri Kabul Et

 

                                                  

 

* Kullanıcı bannerı kapatmak için çarpıya (“X”) basmadığı sürece ve/veya çarpıya (“X”) basıldığı takdirde, kullanımı rızaya bağlı olan çerezler (kişiselleştirme çerezleri, analitik çerezler ve benzeri) kullanıcının cihazına yerleştirilmemelidir.

 


ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

 

 

Son güncelleme tarihi: 05/07/2021

 

TAV Ege Terminal Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi (“TAV Ege” veya “Şirket” olarak anılacaktır) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

 

İşbu Aydınlatma Metni’nin amacı, tarafımızca işletilmekte olan TAV Ege internet sitesinin (“Site”) işletilmesi sırasında Site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından çerezlerin kullanımı sırasında elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu Aydınlatma Metni’nde Sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

 

TAV Ege olarak Sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya Sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Aydınlatma Metni’nin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik Site’de veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini işbu Aydınlatma Metni’nin başında bulabilirsiniz.

 

Kişisel verilerinizin Şirket tarafından işlenme hakkında daha detaylı bilgi için [www.adnanmenderesairport.com] adresinde yer alan TAV Ege Terminal Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nı okumanızı tavsiye ederiz.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

 

Genel Olarak

 

TAV Ege olarak Sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

 

  • Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.
  • Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.

 

KVK Kanunu’nun 5. ve 8. maddeleri uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kişisel verileriniz mevzuat uyarınca gerekli olan hallerde rızanız doğrultusunda, aksi hallerde rızanız alınmaksızın yukarıdaki amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir. TAV Ege olarak, Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde Şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle, yurt içinde ve yurt dışında iş ortaklarımıza, Aéroports de Paris Grubu başta olmak üzere hissedarlarımıza, tedarikçilerimizleve grup şirketlerimiz ile paylaşabiliriz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz.

 

Sitemizde Kullanılan Çerezler

Aşağıda Sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz Site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz Site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

 

Zorunlu Çerezler

Belli çerezlerin kullanımı Sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin Sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, Sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.

 

 

İşlevsellik ve Tercih Çerezleri

Bu çerezler sizlerin Site üzerindeki tercihlerinizi ve seçimlerinizi hatırlayarak Sitemizde sunulan hizmetlerin sizin için kişiselleşmesini sağlamaktadır. Örneğin Sitemiz üzerindeki dil seçiminizi veya bir metin okurken seçmiş olduğunuz font boyutunu hatırlamamızı sağlar.

 

Sosyal Medya Çerezleri

Bu çerezler sizlerin sosyal medya kullanımlarınız hakkında bilgilerin toplanmasını sağlar. Örneğin, kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturulması ya da market araştırmaları yapılması için Facebook/Twitter hesaplarınıza ait bilgilerin kullanılması için çerezler kullanılabilir.

 

Performans ve Analiz Çerezleri

Bu çerezler sayesinde Sitemizi kullanımınızı ve Sitemizin performansınızı analiz ederek sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Örneğin bu çerezler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, Sitemizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemleri tespit edebiliyoruz.

 

Hedefleme veya Reklam Çerezleri

Sizlere Sitemizde veya Sitemiz haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak için çerezler kullanıyoruz. Ayrıca bazı iş ortaklarımızla sizlere Sitemiz dahilinde veya dışında reklam ve tanıtım yapmak için iş birliğine gidebiliriz. Örneğin, Sitemizde gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızı, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklam yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı takip etmek için çerezler kullanılabilmektedir.

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

 

Adobe Analytics

http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

 

AOL

https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

Google Adwords

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

 

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

MozillaFirefox

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

 

Opera

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

 

Safari:

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

Veri Sahibi Olarak Haklarınız Nelerdir?

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

  • kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahiptir.

 

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, [www.adnanmenderesairport.com] adresinde yer alan TAV Ege Terminal Yatırım Yapım ve İşletme Anonim Şirketi Veri Sahibi Başvuru Formu’nda belirtilen yöntemlerle tarafımıza iletmeniz halinde başvurularınız en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Şirket’in KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.  

 

Veri Sahibi, işbu Aydınlatma Metni’ne konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu ve bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal güncelleyeceğini taahhüt eder. Veri Sahibi’nin güncel bilgileri sağlamamış olması halinde Şirket’in herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

 

Veri Sahibi, herhangi bir kişisel verisinin Şirket tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde Site’nin işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğini kabul ile bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

Covid19: Güvenli Seyahat

İlçe Sağlık Müdürlüklerinde saat 10.00- 12.00

Halk Sağlığı Başkanlığında 15.00-17.00

Hastanelerde mesai saatleri içerisinde

Adnan Menderes Havalimanında 24 saat

Ege ve 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastaneleri 10.00- 12.00

Konaklama tesislerinde – tesisten bilgi alınması gerekmektedir.

DİKKAT!

Havalimanı numune alım merkezi için ülkelerin numune süre koşulları göz önünde bulundurularak ve laboratuvar işlemleri için 24 saat önce başvuru yapılmalıdır.

Numune alınacak kişilerin yurtdışına çıkacağını belgelendirmeleri ve kimlikleri ile birlikte test bedelinin yatırıldığına dair makbuzu ibraz etmeleri gereklidir.

Test merkezlerinde alınan numuneler için 250 TL

Test sonucu Türkçe ve İngilizce olarak da e-nabız sisteminden online olarak görüntülenmektedir, elden verilmemektedir, internet üzerinden takip edilmelidir. TC vatandaşı yolcularımızın barkod numarası kimlik numaralarının son 4 hanesi, TC vatandaşı olmayan yolcularımızın ise pasaport numarasının son 4 hanesi sisteme girilerek sonuç görüntülenmektedir.

Sonuçlar E-Nabız uygulamasından bireysel olarak alınabilir.

Numune sonuçları e-imzalıdır. Ayrıca imza gerekmemektedir.

Test sonucu pozitif çıkan misafirlerin konakladıkları tesisin yönetimine, Havalimanında numune veren yolcuların danışma birimlerine hemen bilgi vermesi gerekmektedir.

Terminale girerken diğer insanlarla fiziksel mesafenizi koruyabilmeniz için yönlendirmeler hazırladık. Bu işaretlere uyarak güvenlik kontrolünden geçmenizi rica ederiz.

X-ray cihazlarını ve tepsilerimizi düzenli olarak dezenfekte ediyoruz.

Terminale girerken termal kamerayla uzaktan vücut sıcaklığınız kontrol edilecektir. Terminale girişte maskenizi takmış olmanız gerektiğini hatırlatırız.

Kendinizi ve diğerlerini korumak için, terminalde olduğunuz sürece maske takmak zorundasınız. Maske takmayan yolcularımız terminal binasına ve uçağa alınmayacaktır. Bu kurala uymayan yolcularımız cezai yaptırımla karşılaşabilir.

Havalimanına gelen toplu ulaşım araçlarında da maske kullanmalısınız.
 

İç hat uçuşlarınız için 2, dış hat uçuşlarınız için en az 3 saat öncesinde havalimanında olmanızı öneririz.

PCR Testi için ; Havalimanı numune alım merkezi için ülkelerin numune süre koşulları göz önünde bulundurularak ve laboratuvar işlemleri için 24 saat önce başvuru yapılmalıdır.

Havalimanımızda, çalışanlarımızı ve yolcularımızı koronavirüsten korumak için aldığımız önlemleri üç ana başlıkta toplayabiliriz:

Birincisi, yolcularımızın ve çalışanlarımızın havalimanımızdaki hareketlerini haritalayarak, bu sürecin her aşamasında diğer insanlarla fiziksel mesafeyi koruyacakları bir düzen hazırladık. İkincisi, havalimanımızdaki hijyen ve dezenfeksiyon uygulamalarını sıklaştırdık. Üçüncüsü, her adımı yolcularımızın ve çalışanlarımızın temasını en aza indirecek şekilde düzenledik.

Hayır, eskiden olduğu gibi uçuşunuza havalimanına geldiğinizde check-in yapabilirsiniz. Bununla birlikte, havalimanına gelmeden önce online check-in yapmanızı öneririz. Böylece daha hızlı ve güvenli bir şekilde bu işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.

Havacılık, sektörün küresel niteliğinden dolayı büyük ölçüde uluslararası alanda belirlenen kurallarla düzenlenir. Türkiye’deki havalimanlarında pandemiye karşı alınacak önlemler, bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Havaalanı Pandemi Tedbirleri ve Sertifikasyonu Genelgesi ” ile belirlendi. Havalimanımızda genelgede belirtilen önlemleri tam ve eksiksiz olarak geçirdik.

TAV Havalimanları olarak küresel ayak izimiz 30 ülkede 100 havalimanına ulaşıyor. Pandemiye karşı, yasal gerekliliklerin ötesine geçen tüm uygulamalarımızı deneyime dayanarak hazırladık. Çalışanlarımızın tamamı alınan önlemler ve yeni düzenlemelerle ilgili eğitimlerini tamamladı.

Yurtdışından gelen yolcularımızın terminale girişte vücut sıcaklıkları ölçülecek ve gerekli durumlarda yolcularımız sağlık birimlerine yönlendirilecektir.

Havalimanımıza gelişinizde de tüm süreçler diğer insanlarla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Bagaj konveyör bantları düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Ödemeler havalimanı test noktası veznesinde nakit veya kredi kartıyla yapılmaktadır.

Yeni bir düzenleme yapılana kadar, yolcularımız ve çalışanlarımız dışında terminale giriş mümkün olmayacaktır.

Yolcu karşılamak için havalimanınıza gelen misafirlerimizin otoparkı kullanmasını rica ederiz.

Havalimanımızdaki tüm yiyecek-içecek alanları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz. Yiyecek-içecek alanlarına maskesiz yolcularımız alınmayacaktır.

Yiyecek içecek alanlarımız, mutfaklarımız ve depolarımız düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Ödemelerinizde temassız yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Havalimanımızda tüm bekleme alanları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Uçağa biniş işlemi en arkadan başlayarak gerçekleştirilecektir. Lütfen sıranızı bekleyiniz.

Uçuş kartınız ve kimlik kontrolünüz, diğer insanlarla temas olmadan gerçekleşecek şekilde düzenlenmiştir.

Maske takmayan yolcular uçağa alınmayacaktır.

Havalimanımızdaki tüm özel yolcu salonları diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Bu dönemde özel yolcu salonlarındaki hizmetlerin bir kısmı sunulamayabilir. Detaylı bilgi için: www.primeclass.com.tr

Terminalimizde bulunan ibadet alanları düzenli olarak dezenfekte edilmektedir ve diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Duty-free mağazalarımız diğer yolcularla fiziksel mesafenizi koruyabileceğiniz şekilde düzenlenmiştir. İşaret ve yönlendirmelere uymanızı rica ederiz.

Mağazalarımıza maskesiz yolcularımız alınmayacak.

Mağaza ve depolarımız düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

Ödemelerinizde temassız yöntemleri tercih edebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Devlet hastaneleri
Halk Sağlığı Başkanlığı 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Balçova İlçe Sağlık Müdürlüğü
Bayraklı İlçe Sağlık Müdürlüğü Bergama İlçe Sağlık Müdürlüğü
Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü Buca İlçe Sağlık Müdürlüğü
Menemen İlçe Sağlık Müdürlüğü Karabağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü
Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü Konak İlçe Sağlık Müdürlüğü
Ödemiş İlçe Sağlık Müdürlüğü Torbalı İlçe Sağlık Müdürlüğü
Urla İlçe Sağlık Müdürlüğü Çiğli İlçe Sağlık Müdürlüğü
Konaklama tesisleri* Özel Ege Şehir Hastanesi
İEU Özel Medical Park Hastanesi Özel Egepol Cerrahi Hastanesi
Özel Tınaztepe Hastanesi Özel Biolab Tıbbi Mikrobiyoloji ve Biyokimya Laboratuvarı
Özel Talatpaşa Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı Bayraklı Şubesi İzmir Ege Laboratuvarı
Yaşam Sağlık Tıp Merkezi Özel Ekoglobal Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı
İzmir Özel Can Hastanesi Özel Medifema Hastanesi
İzmir Özel Su Hastanesi Özel Ege İnci Cerrahi Tıp Mer
Özel Kent Hastanesi Merkezi Laboratuvarı Özel Medicana International İzmir Hastanesi
Özel Sağlık Hastanesi Özel Erbayraktar Tıbbi Merkezi Laboratuvarı
Özel Batı Anadolu Central Hospital Hastanesi Özel Park Tıp Merkezi

*Yalnızca tesiste konaklayan misafirlere yöneliktir. Numune alımı yapılan konaklama tesisleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden ve tesisten öğrenilebilir.